Århundradets scoop: Lars Ulrich har tinnitus!

av Hellstranders

Stoppa pressarna! Lägg Iran-rapporteringen i morgondagens upplaga! Blås av intervjun med Barack Obama! LARS ULRICH HAR TINNITUS!!!

Det här kan man läsa om i en artikel i SvD idag. Och jag menar egentligen inte att skämta, jag har själv tinnitus och vet hur jävligt det kan vara, men att Lars Ulrich har tinnitus, hur förvånad blev man? Vad är nyheten? Vem hade trott något annat med tanke på att han i snart 30 år spelat i ett band som får alla världens decibelmätare att vilja gå i förtidspension. För att inte tala om hur han spelar. Han använder liksom inte vispar om man säger så.

Jag vet inte, det kändes bara lite som… jaha.

Men – läser man vidare i artikeln får man längst ned reda på att han gått ut med det här för att varna unga människor om riskerna med att lyssna på hög musik, vilket jag tycker är ett strålande initiativ. Men skriv det I RUBRIKEN DÅ, och inte som ett anonymt stackars P.S. Det var ju trots allt det det handlade om.

Förmodligen ville de skapa nån slags sensation kring det hela, men i det här fallet föll det lika tungt och platt till marken som en omkulltippad lastpall. Trist på ett viktigt budskap.

UPPDATERING 30/12: Såg precis att SvD lagt till en text vid artikellänken om att LU vill varna unga. Kanske har de läst det här inlägget, kanske inte, men ändå – gott så.

Annonser